Alcsúti Arborétum

Az ország egyik legeredetibb és legrégibb angolpark jellegű kertje bőséges kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden évszakban. A 40 hektáron található természetvédelmi terület természetbarátok, kirándulók, túrázók, családok és csoportok kedvelt célpontja.

Tarsoly Beke Tamás verse
A vers címe: A kikelet násztánca
Előadja: Répa Ati

 

Kedves Látogató!

Az Alcsútdobozi Arborétum a fővárostól mindössze 40 kilométerre, Székesfehérvár és Tata között, a mesés Csaplári-erdőben helyezkedik el, könnyedén megközelíthető a 811-es főútról letérve.

Arborétumunk az Alcsútdobozi Kalandpark mellett, a Puskás Ferenc Sport Hotel mellett található, így számtalan kikapcsolódási lehetőséget biztosít az aktív pihenésre vágyók számára, és a természet szerelmeseinek is. Az Alcsútdobozi Arborétum megállóhelytől indul a Vál-völgyi Kisvasút, így egy kis nosztalgikus élménnyel színesítheted a programot. A 6 km-es szakasz végállomása a Puskás Akadémia MH, így a Pancho Arénához vonattal is eljuthatsz.

Térkép

térkép az arborétumról

 

Élmények

Mit mondtak a látogatók?

 

"Gyönyörű!"

“Volt szerencsém a maga gyönyörű valóságában is látni ezeket a csodás kis virágokat. Olyan, mint egy virágszőnyeg! Ezt mindenkinek látni kell!”

K. Andrea

“Azonnal rohantunk.”

“Mi is ihletet kaptunk a képek kapcsán. Úgyhogy megnéztük élőben. Gyönyörű!”

M. István

“Újabb csodálatos élmény”

“Nagyon szép hely! Mindenkinek muszáj ide eljönnie, aki teheti! A képek nem adják át a valós élményt!”

B. Edina

“Nincsenek rá szavak!”

 

“A kedvenc részem a szentjánosbogarak rajzása volt. Most láttam először ilyet, és maradandó emlék lett.”

 

A. Ádám